A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довбиська громада
Житомирська область, Звягельський район

Рішення  № 463 Про затвердження Порядку компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування

Дата: 18.10.2021 15:49
Кількість переглядів: 857

                                                                                                       Описание: Описание: клип0005

У К Р А Ї Н А

ДОВБИСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від 16 вересня 2021  року                                                                     № 463

Про затвердження Порядку компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування

 

З метою забезпечення перевезення без обмежень пільгових категорій населення, а також гарантування компенсації витрат перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення, керуючись пунктом 3 частини першої статті 91 Бюджетного Кодексу України, підпунктом 12 пункту «а» статті 30, статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Довбиська селищна рада вирішила:

  1. Затвердити Порядок компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування (додається).
  2. Координацію роботи за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

 

 

Селищний голова                                                            Олег Хомяк

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  до рішення   сесії  8скликання

від 24.09.2021 року №  463  

Порядок

компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування

 

  1. Загальні положення

 

Порядок визначає механізм відшкодування перевізникам компенсаційних виплат, пов’язаних з перевезенням громадян, які зареєстровані на території Довбиської селищної територіальної громади та мають право на пільги в автомобільному транспорті приміського сполучення за рахунок коштів селищного бюджету.

Порядок передбачає відшкодування перевізникам компенсаційних виплат в межах бюджетних призначень, затверджених у селищному бюджеті на відповідний рік.

Головним розпорядником коштів селищного бюджету в частині видатків на відшкодування витрат перевізникам за пільгове перевезення є відділ соціального захисту населення Довбиської селищної ради.

Законодавчою та нормативною основою Порядку є Бюджетний кодекс України, закони України «Про автомобільний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги», від 03.12.2008 №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» інші законодавчі і нормативні акти, що регулюють відносини у відповідній сфері.

 

  1. Перелік категорій пільговиків

 

Дія цього Порядку поширюється на окремі категорії осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду автомобільним транспортом на приміських маршрутах загального користування, а саме:

осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 2, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

дітей віком від шести років, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

учасників бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

дітей віком від шести років з багатодітних сімей відповідно до Закону України «Про охорону дитинства»;

ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції, ветеранів податкової міліції, ветеранів державної пожежної охорони, ветеранів Державної кримінально-виконавчої служби, ветеранів служби цивільного захисту, ветеранів Держспецзв’язку відповідно до Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист»;

батьків військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби, відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»;

осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю віком від шести років та осіб, які супроводжують осіб з інвалідність І групи або дітей з інвалідністю, відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»;

реабілітованих осіб, які отримали інвалідність внаслідок репресій або є пенсіонерами, відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні».

Даний перелік категорій пільговиків може бути розширений (змінений) відповідно до законодавства України.

Пільги надаються на підставі посвідчення, що дає право на пільги.

 

  1. Порядок виділення коштів та розрахунків за пільговий проїзд

 

Загальна сума відшкодування компенсаційних виплат, пов’язаних з перевезенням громадян, які мають право на пільги, у автомобільному транспорті приміського сполучення визначається кошторисними призначеннями на відповідний рік за рахунок коштів селищного бюджету.

Відшкодування компенсаційних виплат проводиться на підставі договорів про відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян автомобільним транспортом загального користування, укладених між перевізником та відділом соціального захисту населення Довбиської селищної ради яке є головним розпорядником коштів.

Перевізники – отримувачі компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян для укладання договору з відділом соціального захисту населення Довбиської селищної ради подають наступну інформацію:

- виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- копію чинного договору про організацію перевезення пасажирів;

- копію ліцензії;

- копію розкладу руху автобусів на маршрутах (автоперевізники);

- копію свідоцтва про реєстрацію платника податку (за наявності);

- довідку про маршрути, в якій вказується найменування маршруту, назва і адреса відправного пункту та пункту прибуття, встановлені тарифи (вартість проїзду).

Обліку підлягають поїздки пільгових категорій громадян, яким відповідно до законодавства України, надано право пільгового проїзду в автомобільному транспорті загального користування.

Перевезення пільгових категорій громадян здійснюється за талонною системою, у відповідності до затвердженої форми талонів (Додаток 1), при пред’явленні відповідного пільгового посвідчення.

Видачу талона одноразового використання (далі – талон) пільговим категоріям громадян здійснює відділ соціального захисту населення за зверненням особи, яка має право на пільги.

Право на використання талону має тільки власник посвідчення. Талон без відповідного посвідчення вважається недійсним та не дає право на пільговий проїзд.

Талони дійсні протягом року, зазначеному в талоні. Компенсація за невикористані талони не виплачується.

Перевізники, на підставі фактичної кількості отриманих від громадян талонів та вартості проїзду по кожному маршруту окремо, щомісячно до 05 числа наступного місяця, готують розрахунки фактично виконаних обсягів перевезень пільгових категорій населення (Додаток 2) та разом з талонами подають до відділу соціального захисту населення Довбиської селищної ради для відшкодування суми збитків за пільговий проїзд.

Відділ соціального захисту населення Довбиської селищної ради на підставі розрахунків фактично виконаних обсягів перевезень пільгових категорій населення, що надаються перевізниками, забезпечує відшкодування компенсаційних виплат на розрахунковий рахунок перевізників.

Відділ соціального захисту населення Довбиської селищної ради бере бюджетні зобов’язання та здійснює відповідні видатки в межах бюджетних асигнувань.

Розподіл коштів компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян між перевізниками здійснюється шляхом розподілу загальних обсягів бюджетних коштів пропорційно плановим призначенням.

Станом на 25 число кожного місяця відділ соціального захисту населення Довбиської селищної ради та перевізник складають акти звіряння заборгованості у трьох примірниках.

 

  1. Контроль та відповідальність

 

Перевізник несе повну відповідальність за надання пільг на проїзд окремих категорій громадян та за достовірність поданих розрахунків.

Контроль та відповідальність за проведенням розрахунків покладається на постійну депутатську комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Секретар ради                                                           Тетяна МАЛЕЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь